Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Polícia obvinila učiteľa, ktorý mal sexuálne zneužiť troch žiakov

Ilustračné foto Foto: TASR

Obvinený mal ako pedagogický zamestnanec jedného z bratislavských gymnázií zneužiť svoje postavenie a pozíciu autority, ako aj vplyv na celkovo troch žiakoch školy.

Bratislava 16. novembra (TASR) - Polícia obvinila učiteľa, ktorý mal zneužiť svoje postavenie celkovo na troch žiakoch školy. Pod rôznymi zámienkami mal chlapcov pozývať na miesta, kde boli osamote, pričom ich mal aj sexuálne zneužiť. V prípade preukázania viny hrozí 40-ročnému Andrejovi z Levíc až päťročný trest. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Ako uviedol, obvinený mal ako pedagogický zamestnanec jedného z bratislavských gymnázií zneužiť svoje postavenie a pozíciu autority, ako aj vplyv na celkovo troch žiakoch školy. Učiteľ pod rôznymi zámienkami, ako napríklad s cieľom zlepšenia prospechu, spoločných cvičení alebo projektov chlapcov pozýval po vyučovaní na rôzne miesta (učebne školy alebo aj na byt učiteľa), kde bol s nimi osamote. "Následne s chlapcami hral rôzne hry a cvičenia, pri ktorých sa mal dopustiť aj ich sexuálneho zneužitia," doplnil Szeiff. K uvedeným skutkom malo dôjsť v apríli a auguste 2020 a následne v máji 2021.

"Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave IV vzniesol vo veci obvinenie z trestného činu sexuálneho zneužívania, trestného činu ohrozovania mravnej výchovy mládeže a trestného činu poškodzovania cudzích práv," priblížil hovorca s tým, že obvinený muž je v súčasnej dobe na základe rozhodnutia sudcu okresného súdu v Bratislave stíhaný väzobne.