Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Polícia obvinila vodiča, ktorý vlani v Spišskej Novej Vsi zrazil ženu

Ilustračná foto. Foto: KR PZ v Žiline

Podľa výsledkov vyšetrovania vtedy 50-ročný vodič zo Spišskonovoveského okresu išiel osobným autom po Mlynskej ulici v smere od kruhového objazdu k miestnemu obchodnému domu.

Spišská Nová Ves 17. januára (TASR) - Polícia obvinila z prečinu usmrtenia vodiča, ktorý vlani v septembri na priechode pre chodcov v Spišskej Novej Vsi zrazil 23-ročnú ženu. Hrozí mu dva až päť rokov za mrežami. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

Podľa výsledkov vyšetrovania vtedy 50-ročný vodič zo Spišskonovoveského okresu išiel osobným autom po Mlynskej ulici v smere od kruhového objazdu k miestnemu obchodnému domu. "Podľa výsledkov znaleckého posudku z odboru cestná doprava vodič dostatočne nesledoval situáciu v cestnej premávke, pretože na chodkyňu reagoval oneskorene aj napriek tomu, že chodkyňa bola dostatočne viditeľná a prechádzala po riadne vyznačenom priechode pre chodcov," uviedla Ivanová. Alkohol či iné návykové látky nezistili u vodiča ani u nebohej chodkyne.

Ako dodala, znalecké dokazovanie potvrdilo, že vodič pri svojej jazde porušil dôležitú povinnosť vyplývajúcu zo zákona o cestnej premávke. Podľa nej je vodič povinný dať prednosť chodcovi, ktorý vstúpil na vozovku a prechádza cez priechod pre chodcov, pritom ho však nesmie ohroziť.