Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

MLADÍ ÚŽERNÍCI: Od ženy vylákali viac ako 15.000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vyšetrovateľ na oboch obvinených spracoval podnet na ich väzobné stíhanie.

Kežmarok 2. novembra (TASR) - Zo zločinu úžery polícia v Kežmarku obvinila 18-ročného mladíka a 19-ročnú ženu z obce Podhorany. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jany Ligdayovej ide o zločin spáchaný formou spolupáchateľstva.

"V období od mája 2018 do októbra 2021 v Spišskej Belej, využijúc neskúsenosť, rozumovú vyspelosť, ako aj zlú finančnú situáciu 28-ročnej ženy, požičali jej hotovosť vo výške 200 eur. Za túto ´pôžičku´ od nej neskôr zinkasovali 330 eur. Táto suma sa opakovala aj v ďalších mesiacoch. Začiatkom roku 2019 si mladá žena požičala 500 eur, vrátila im ale postupne v priebehu nasledujúcich ôsmich mesiacov po sume 400 eur. Poslednú pôžičku vo výške 500 eur poškodená vrátila v sume 880 eur. Obvinený muž od nej aj počas ďalších mesiacov žiadal peniaze a to dokonca pod hrozbou ublíženia na zdraví a zabitia. Poškodená žena utrpela celkovú finančnú škodu vo výške viac ako 15.000 eur," uviedla Ligdayová s tým, že vyšetrovateľ na oboch obvinených spracoval podnet na ich väzobné stíhanie.

"Zákon pri tomto zločine stanovuje pre osoby, ktorým bola vina preukázaná, trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov," dodala Ligdayová.