Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Chorvátsky lúpežník terorizoval Bratislavu: Hrozí mu až doživotie

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Obvinený mal počas jednej z lúpeží ukradnúť luxusné hodinky v hodnote 354.560 eur.

Bratislava 8. augusta (TASR) - Polícia obvinila z viacerých lúpeží 44-ročného Chorváta. K prípadom došlo ešte v priebehu minulého roka. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Obvinený mal v auguste minulého roka krátko pred 19.00 h vojsť spolu s ďalším doposiaľ neznámym páchateľom do luxusnej predajne s hodinkami v centre Bratislavy. "Predavačku, ktorá otvorila dvere na predajni, obvinený zatlačil pod hrozbou použitia 'kasera' na zem v rohu predajne a následne jej z kabelky odcudzil peňaženku s obsahom finančnej hotovosti a dokladov," priblížil hovorca.

Druhý z páchateľov medzitým rozbil kladivom sklenenú vitrínu s vystavenými hodinkami značky Hublot, z ktorej ukradol celkovo 19 luxusných hodiniek. "Z predajne následne obaja páchatelia odišli, pričom škoda, ktorá bola týmto konaním spôsobená, bola vyčíslená na 354.560 eur," uviedol Szeiff.

Bratislavská polícia v priebehu vyšetrovania zároveň zistila, že obvinený okrem spomínanej lúpeže spáchal aj ďalšie trestné činy. V júli minulého roka krátko po 5.00 h vošiel spolu s ďalším, doposiaľ neznámym páchateľom do priestorov čerpacej stanice na Drieňovej ulici. "Obaja muži ozbrojení krátkymi strelnými zbraňami pod hrozbou ich použitia odtlačili zamestnankyne od pokladníc, z ktorých následne odcudzili finančnú hotovosť vo výške 516 eur," priblížil hovorca. Z miesta následne odišli, pričom k zraneniu osôb nedošlo.

Ďalšieho trestného činu krádeže a tiež trestného činu poškodzovania cudzej veci sa Chorvát dopustil aj začiatkom augusta minulého roka, keď rozbil sklenenú výplň dverí na bratislavskej pivárni na Ružinovskej ulici. "Z jej vnútorných priestorov následne odcudzil finančnú hotovosť vo výške 400 eur a z miesta odišiel," poznamenal Szeiff.

Voči občanovi Chorvátska bolo vznesené obvinenie z uvedených trestných činov v jeho neprítomnosti, pretože sa nezdržuje na území Slovenska. "Polícia intenzívne vykonáva aj naďalej všetky nevyhnutné a potrebné úkony na zistenie jeho aktuálneho pobytu v zahraničí," poznamenal hovorca. V prípade preukázania viny pred súdom hrozí mužovi za uvedené konanie trest odňatia slobody na 15 až 25 rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie.