Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Obvinili ženu, ktorá pod vplyvom alkoholu zapríčinila tragickú nehodu

41 ročná Jana je obvinená z prečinu usmrtenia. Za volantom sedela v čase nehody pod vplyvom alkoholu, v dychu mala 1,8 promile. Foto: FB Polícia SR - Trnavský kraj

Vodičke policajti namerali v dychu 1,8 promile alkoholu.

Vinohrady nad Váhom 14. septembra (TASR) - Galantský vyšetrovateľ na základe dôkazov obvinil 41-ročnú vodičku v prípade tragickej dopravnej nehody, ktorá sa stala 5. septembra v obci Vinohrady nad Váhom v okrese Galanta. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

Vodič Škody Octavia sa čelne zrazil s VW Polo, ktoré viedla obvinená. "K nehode došlo na konci obce smerom na Hlohovec. Žena prešla do protismeru a nasledovala zrážka. Aj napriek snahe záchranárov vodič vážnym zraneniam podľahol," uviedla polícia.

Vodičke policajti namerali v dychu 1,8 promile alkoholu. "Do auta si sadla opitá aj napriek tomu, že bola v podmienke. Súd ju už raz odsúdil za jazdu pod vplyvom alkoholu. Vzhľadom na tieto okolnosti navrhol vyšetrovateľ, aby bola obvinená stíhaná väzobne. Za dopravnú nehodu s následkom smrti a za alkohol za volantom jej môže hroziť strata slobody na štyri až desať rokov," doplnila polícia.