Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Polícia obvinila ženu z obce Čata z prechovávania a predaja drog

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Obvinená žena si mala od začiatku minulého roka zadovažovať, prechovávať a následne predávať ďalším osobám v meste Želiezovce a v jeho okolí pervitín.

Nitra 8. marca (TASR) - Vyšetrovateľka Krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre obvinila 29-ročnú ženu z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Podľa polície si mala obvinená žena z obce Čata v okrese Levice od začiatku minulého roka zadovažovať, prechovávať a následne predávať ďalším osobám v meste Želiezovce a v jeho okolí pervitín.

„Levickí kriminalisti zozbierali množstvo informácií, preverili viaceré osoby a zadovážili dôkazy. V stredu 7. marca bola zastavená policajnou hliadkou v Želiezovciach, pri ktorej dobrovoľne vydala tri priesvitné igelitové vrecká s obsahom bielej kryštalickej látky a 14 kusov alobalových skladačiek s obsahom bielej kryštalickej látky,“ oznámila nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Ako uviedla, zaistené látky boli zaslané na expertízu, ktorá preukázala prítomnosť metamfetamínu. Po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonoch bola žena umiestnená do cely policajného zaistenia a bol spracovaný podnet na návrh na jej väzobné trestné stíhanie. Za drogovú trestnú činnosť, ktorá bola páchaná závažnejším spôsobom konania, hrozí obvinenej 29-ročnej žene trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.