Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Od začiatku roka zahynulo na cestách v Trnavskom kraji 21 ľudí

Ilustračné foto. Foto: FB/Prezídium hasičského a záchranného zboru

Najviac obetí mali dopravné nehody v okrese Galanta, kde zomreli piati, a v okrese Hlohovec, kde zomreli štyria.

Trnava 9. júla (TASR) – V priemere pri každej 34. dopravnej nehode z celkových 548 kolízií na území Trnavského kraja, ktoré sa stali v prvom polroku, prišiel o život človek. Polícia podľa krajskej policajnej hovorkyne v Trnave Márie Linkešovej eviduje 18 usmrtených ľudí v čase od januára do konca júna. V júli k tejto štatistike už pribudli ďalší traja.

Najviac obetí mali dopravné nehody v okrese Galanta, kde zomreli piati, a v okrese Hlohovec, kde zomreli štyria. „Stopercentný nárast usmrtených oproti minulému roku registrujeme v okrese Hlohovec," uviedla Linkešová. Tretina zo 16 tragických nehôd sa stala v prvom polroku kvôli neprimeranej rýchlosti, tri tragické kolízie zapríčinili chodci a dve cyklisti.

Polícia prijala viaceré opatrenia. „Vodičov čakajú počas leta špeciálne policajné akcie, počas ktorých sa zameriame postupne na všetkých účastníkov cestnej premávky. Nezabúdame ani na nových vodičov, ktorí opúšťajú autoškoly. Ide o kategóriu vodičov, ktorí nemajú na cestách žiadne skúsenosti a sú rizikovou skupinou. Leto, zábava a kamaráti môžu z neskúseného vodiča a auta spraviť smrtiaci vrak," dodala hovorkyňa.