Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Polícia odhalila 28 vodičov a 32 cyklistov pod vplyvom alkoholu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Z celkového počtu vodičov nafúkalo 18 nad jedno promile, u desiatich zistili požitie alkoholických nápojov pod jedno promile.

Žilina 25. mája (TASR) - Polícia zaevidovala v uplynulom týždni na cestách v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) 28 vodičov motorových vozidiel a 32 cyklistov pod vplyvom alkoholu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

Doplnila, že z celkového počtu vodičov nafúkalo 18 nad jedno promile, u desiatich zistili požitie alkoholických nápojov pod jedno promile. Štyria vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravnú nehodu. "Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, u 32 z nich bola dychová skúška pozitívna," uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 61-ročný Popradčan. Vodič uplynulý víkend v Žiline šoféroval auto značky Seat a pri prejazde križovatkou nerešpektoval signál svetelného signalizačného zariadenia, na ktorom v čase prejazdu svietila červená. "Počas policajnej kontroly sa muž podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,88 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu," konkretizovala Kremeňová s tým, že policajti obvinenému obmedzili osobnú slobodu a zadržali vodičský preukaz.

Krajská policajná hovorkyňa spresnila, že poverený príslušník Policajného zboru skončil skrátené vyšetrovanie. Spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného.