Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Polícia odhalila na hraničnom priechode Čunovo nelegálnych migrantov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Vodič kontrolovaného vozidla obmedzený na osobnej slobode a vyšetrovateľ voči nemu vzniesol obvinenie zo zločinu prevádzačstva.

Bratislava 12. mája (TASR) – Policajti odhalili v utorok počas kontroly protipandemických opatrení na hraničnom priechode Čunovo – Rajka štyroch nelegálnych migrantov z Afganistanu. Nachádzali sa v návese bulharského nákladného auta. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

„V skupine boli dvaja dospelí a dvaja maloletí cudzinci bez sprievodu,“ spresnila s tým, že z dôvodu neoprávneného pobytu boli predvedení na oddelenie cudzineckej polície. „Okrem toho, že cudzinci sa na Slovensko dostali nelegálne, vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu prevádzačstva,“ ozrejmila.

V tejto súvislosti bol vodič kontrolovaného vozidla obmedzený na osobnej slobode a vyšetrovateľ voči nemu vzniesol obvinenie zo zločinu prevádzačstva. „Dospelí cudzinci sú žiadateľmi o udelenie azylu v Rumunsku, preto tam budú podľa Dublinského nariadenia po absolvovaní povinnej karantény vrátení,“ uviedla s tým, že maloletí boli umiestnení do detského domova.