Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Regióny

Polícia odhalila nelegálnu likvidáciu odpadu, obvinila 45-ročného muža

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR – Štefan Puškáš

Pri akcii Letisko 2 bola na základe príkazu prokurátora vykonaná prehliadka iných priestorov a pozemkov, v rámci ktorej bola zaistená aj špeciálna technika slúžiaca na triedenie a recykláciu odpadu.

Bratislava 1. februára (TASR) – Polícia odhalila nelegálnu likvidáciu odpadu na čiernych skládkach pri Bratislave.

Pri piatkovej policajnej akcii Letisko 2 zadržali kriminalisti 45-ročného Petra S. z Bratislavy. Policajný vyšetrovateľ voči nemu a aj obchodnej spoločnosti, v ktorej je štatutárom, vzniesol obvinenie pre trestný čin neoprávneného nakladania s odpadmi. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Stíhaný je momentálne na slobode.

Peter S., ako štatutárny orgán spoločnosti so sídlom v Košiciach, mal podľa polície konať v rozpore so základnými povinnosťami riadiaceho pracovníka spoločnosti a s odpadom nakladať v rozpore so zákonom.

"V ustálenom období v roku 2020 vykonával zhodnocovanie/recykláciu odpadu v lokalitách katastrálneho územia Vajnory a katastrálneho územia Farná identifikovaných ako, "čierne skládky odpadov", spôsobom, ktorý odporuje zákonu v zistenom rozsahu 1.396.860 eur," informovala TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Veronika Martiniaková.

Pri akcii Letisko 2 bola na základe príkazu prokurátora vykonaná prehliadka iných priestorov a pozemkov, v rámci ktorej bola okrem iného zaistená aj špeciálna technika slúžiaca na triedenie a recykláciu odpadu. S ňou mal podľa polície obvinený vykonávať protiprávnu činnosť.