Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Polícia odhalila v Bardejove i v okrese viacerých opitých vodičov

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Po vykonaní potrebných procesných úkonov im bolo vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Bardejov 19. novembra (TASR) - Viaceré prípady opitých vodičov riešili v uplynulých dňoch policajti z Bardejova. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, dali o sebe vedieť štýlom jazdy.

"V obci Raslavice 42-ročný Košičan viedol osobné motorové vozidlo značky Volkswagen Passat. Prekročil rýchlosť jazdy, a preto bol policajnou hliadkou zastavený a podrobený kontrole, nafúkal viac ako 4,3 promile," uviedla Ligdayová s tým, že vodič bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Po vykonaní potrebných procesných úkonov mu bolo vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

K ďalšiemu porušeniu zákona došlo v Bardejove, na ulici Dlhý rad, kde 46-ročný vodič z Gerlachova riadil osobné vozidlo a počas jazdy telefonoval. "Policajnou hliadkou bolo vozidlo zastavené, vodič nafúkal viac ako 1,4 promile," povedala Ligdayová s tým, že muž nebol umiestnený do cely policajného zaistenia, keďže bol tesne pred jazdou pozitívne testovaný antigénovým testom na prítomnosť ochorenia COVID-19.

Aj 51-ročný Bardejovčan jazdil mestom pod vplyvom alkoholu. "Jeho značne nekoordinovanú jazdu po Štefánikovej ulici bolo nemožné si nevšimnúť. Policajná hliadka zastavila vozidlo značky Opel. Vodič predložil doklady a podrobil sa dychovej skúške, ktorej výsledok dosiahol viac ako 2,2 promile. Vodič skončil v cele policajného zaistenia a bol obvinený z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," dodala Ligdayová.