Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Regióny

Polícia odhalila v Prešovskom kraji viacero opitých vodičov

Ilustračné foto Foto: TASR

Z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky bol obvinený aj 52-ročný muž, profesionálny vodič z jednej z obcí v okrese Sabinov.

Prešov 21. septembra (TASR) - Polícia odhalila v uplynulých dňoch v Prešovskom kraji viacero opitých vodičov. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, v utorok (19. 9.) o 21.30 h 45-ročný muž z obce Pečovská Nová Ves viedol osobné vozidlo po Švábskej ulici v Prešove. Z dôvodu jeho jazdy zo strany na stranu ho zastavila a skontrolovala policajná hliadka.

"Výsledok dychovej skúšky u muža presiahol hodnotu dve promile. Bolo zistené, že do septembra 2025 má uložený zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel. Mužovi bolo vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky, ako aj z trestného činu marenie výkonu úradného rozhodnutia," povedala Ligdayová s tým, že bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

Z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky bol obvinený aj 52-ročný muž, profesionálny vodič z jednej z obcí v okrese Sabinov. V utorok po 22.00 h viedol nákladné motorové vozidlo po Švábskej ulici v Prešove, kde ho skontrolovala policajná hliadka.

"Výsledok dychovej skúšky u muža dosiahol hodnotu takmer 1,6 promile. Opakovaná dychová skúška dopadla s výsledkom viac ako 1,7 promile. Profesionálny vodič bol zadržaný, skončil v cele policajného zaistenia," uviedla Ligdayová.

Ako povedala, opití vodiči sa nevyhýbajú ani diaľnici. V stredu (20. 9.) popoludní viedol 46-ročný muž zo Štrby osobné auto po diaľničnom privádzači diaľnice D1 v smere na Poprad, kde ho zastavila a skontrolovala polícia.

"Vodič bol vyzvaný na vykonanie dychovej skúšky. Prvú maril a aj napriek opakovaným poučeniam zo strany policajtov ju nevykonal, neskôr už dychovú skúšku vykonať odmietol. Lekárskemu vyšetreniu na zistenie prítomnosti alkoholu či inej návykovej látky u neho sa taktiež odmietol podrobiť, napriek tomu, že toto vyšetrenie nebolo spojené s nebezpečenstvom pre jeho zdravie," priblížila Ligdayová s tým, že mužovi bolo vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.