Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Polícia odhalila v Trenčianskom kraji 41 vodičov pod vplyvom alkoholu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Rekordérom uplynulého týždňa bol podľa nich 53-ročný vodič Nissanu, ktorého kontrolovala hliadka vo Veľkých Uherciach.

Trenčín 23. januára (TASR) - Policajti odhalili počas uplynulého týždňa na území Trenčianskeho kraja 41 vodičov, ktorí jazdili po cestách pod vplyvom alkoholu. Z nich až 20 namerali nad jedno promile, jeden zo šoférov jazdil pod vplyvom drog. Informovala o tom v pondelok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

"Len v okrese Partizánske policajti počas víkendu zistili päť vodičov, ktorí jazdili pod vplyvom alkoholu a iných návykových látok," uviedli policajti.

Rekordérom uplynulého týždňa bol podľa nich 53-ročný vodič Nissanu, ktorého kontrolovala hliadka vo Veľkých Uherciach. "Vodič sa dobrovoľne podrobil dychovej skúške a popoludní nafúkal 1,33 miligramu na liter, čo predstavuje 2,77 promile alkoholu v dychu. Tým sa dopustil trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, z ktorého ho i obvinili," doplnili.

Policajti zistili i jedného vodiča motorového vozidla jazdiaceho pod vplyvom omamných a psychotropných látok - metamfetamínu, amfetamínu a extázy, jedného cyklistu s dychovou skúškou nad jedno promile a dvoch cyklistov, u ktorých bola dychová skúška do jedného promile.

"V kontrolách pokračujeme ďalej, pretože je to naša práca, ktorú vykonávame zodpovedne, v prospech každého z vás," dodala polícia.