Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Žilinský kraj minulý týždeň evidoval 34 vodičov pod vplyvom alkoholu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Pri dychovej skúške zistili policajti alkohol aj u 19 vodičov nemotorových vozidiel, uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Žilina 19. septembra (TASR) - Polícia zaevidovala v uplynulom týždni na cestách v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) 34 vodičov motorových a nemotorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Žiline Gabriela Kremeňová.

Doplnila, že z celkového počtu vodičov motorových vozidiel nafúkalo deväť nad jedno promile, u šiestich vodičov zistili alkohol do jedného promile. Pri dychovej skúške zistili policajti alkohol aj u 19 vodičov nemotorových vozidiel, uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinili policajti 32-ročného muža z Čadce. Pri dychovej skúške mu v nedeľu (18. 9.) v Čadci namerali 1,40 mg/l (2,92 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. "Preverovaním zistili, že vodič má súdom právoplatne uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. Poverený príslušník PZ skončil skrátené vyšetrovanie a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža," uviedla Kremeňová.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. "Kombinácia alkoholu a šoférovania nikdy nie je správne riešenie. Každý účastník cestnej premávky môže zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na cestách," zdôraznila krajská policajná hovorkyňa.