Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Polícia odhalila vodiča, ktorý nafúkal viac ako dve promile

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Za volantom auta Mazda 3 sedel 23-ročný muž.

Bratislava 6. apríla (TASR) - Polícia v pondelok (5. 4.) večer odhalila v obci Jablonec v smere na obec Cífer vodiča, ktorého dychová skúška sa skončila s výsledkom 2,29 promile. Mladému mužovi polícia zadržala vodičský preukaz a vecou sa zaoberajú trnavskí dopravní policajti. Informoval o tom Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Za volantom auta Mazda 3 sedel 23-ročný muž. "V rámci služby policajti spozorovali vozidlo, ktoré nemalo rozsvietené stretávacie svetlomety, čím sa vodič dopúšťal priestupku na úseku bezpečnosti v cestnej premávke. Z tohto dôvodu chceli vozidlo zastaviť, avšak vodič na výzvu výstražným svetelným a zvukovým znamením nereagoval," priblížil Szeiff.

Polícii sa snažil uniknúť v smere na Cífer, kde pri futbalovom štadióne prudko zastavil a po vystúpení z auta sa pokúsil z miesta utiecť. "Hliadka ho na mieste zadržala za použitia zákonných donucovacích prostriedkov, keďže sa vodič správal voči nej agresívne a kládol aktívny odpor," uviedol Szeiff.

Opakovaná dychová skúška u neho potvrdila prítomnosť alkoholu. "Muž bol obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na príslušné policajné oddelenie s cieľom vykonania ďalších procesných úkonov," dodal Szeiff.