Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

NEZODPOVEDNÉ: Vodič šoféroval pod vplyvom drog

Ilustračná snímka. Foto: TASR/KR PZ v Bratislave

Mužovi hrozí väzenie v trvaní od troch do desiatich rokov.

Bánovce nad Bebravou 28. februára (TASR) - Policajti z Bánoviec nad Bebravou odhalili vodiča, ktorý jazdil pod vplyvom drog. Tieto u seba i skrýval. Tridsaťsedemročný muž z Bánovského okresu teraz čelí obvineniu zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. TASR o tom v piatok informoval trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

"Vodiča Audi polícia zastavila a skontrolovala po tom, ako spáchal dopravný priestupok. Počas kontroly bol nervózny, zle artikuloval, bol dezorientovaný a nesúvislo odpovedal na otázky policajtov," uviedol Kudlička.

Pretože policajti podľa neho nadobudli podozrenie, že vodič jazdí pod vplyvom alkoholu alebo iných omamných látok, bol vyzvaný na dychovú skúšku. "Tá ukázala negatívny výsledok. Vodiča preto vyzvali, aby sa podrobil toxikologickému vyšetreniu, s čím súhlasil. Výsledky orientačného skríningového vyšetrenia boli pozitívne, z testov bolo zrejmé, že vodič viedol vozidlo pod vplyvom metamfetamínu, cannabisu, amfetamínu a extázy," doplnil.

Obvinený policajtom následne vydal aj plastové vrecko so zaistenou sušinou, ako i plastové vrecko s obsahom kryštalickej látky, ktoré sa najskôr pokúšal ukryť pod sedadlo. "Výsledky expertízy potvrdili, že vrecúško obsahovalo účinnú zložku THC a v kryštalickom materiáli ide o metamfetamín," dodal Kudlička.

Mužovi hrozí väzenie v trvaní od troch do desiatich rokov, na základe rozhodnutia Okresného súdu v Bánovciach nad Bebravou bude stíhaný väzobne.