Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

OPITÝ VODIČ: Pri Dolnom Kubíne sa stala dopravná nehoda

Šoféra pod vplyvom alkoholu po dopravnej nehode previezli na ošetrenie. K zraneniu iných ľudí nedošlo. Foto: FB Polícia SR - Žilinský kraj

Šoféra pod vplyvom alkoholu po dopravnej nehode previezli na ošetrenie.

Dolný Kubín 12. augusta (TASR) - Vodič pod vplyvom alkoholu spôsobil vo štvrtok (11. 8.) pri Dolnom Kubíne dopravnú nehodu. Nafúkal takmer dve promile. TASR o tom v piatok informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Na základe doterajšieho vyšetrovania policajti zistili, že 38-ročný vodič z Dolného Kubína šoféroval auto zn. Hyundai v smere od obce Oravský Podzámok na Dolný Kubín. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel do protismeru. Tam s vozidlom narazil do nákladného auta zn. Renault, ktoré viedol 50-ročný muž. "Po dopravnej nehode sa vodič osobného auta podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,98 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. U druhého vodiča alkohol vykonanou dychovou skúškou zistený nebol," povedala Kremeňová.

Šoféra pod vplyvom alkoholu po dopravnej nehode previezli na ošetrenie. K zraneniu iných ľudí nedošlo. "V súvislosti s touto udalosťou už 38-ročný vodič čelí obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla policajná hovorkyňa.

Ako dodala, ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania.