Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

CHCEL MAŤ TROFEJ: Pátrajú po pytliakovi, ktorý odrezal hlavu jeleňovi

Na policajnej snímke zohavené zviera z okolia Partizánskeho. Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Vzhľadom na škodu spôsobenú príslušnému poľovníckemu združeniu a spoločenskú hodnotu konkrétneho jeleňa lesného hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Partizánske 24. novembra (TASR) - Partizánski policajti vyšetrujú prípad pytliactva. Doposiaľ neznámy páchateľ odrezal hlavu jeleňovi, ktorého neulovil, ale našiel. Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu pytliactva, páchateľovi hrozí päťročné väzenie. Informovala o tom v stredu na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

"Doposiaľ neznámy páchateľ našiel predtým členom poľovného združenia riadne uloveného, avšak nedohľadaného jeleňa. Páchateľ, ktorý zastrelené zviera našiel, mu odrezal hlavu aj s parožím a túto si prisvojil," opísali policajti.

Vzhľadom na škodu spôsobenú príslušnému poľovníckemu združeniu a spoločenskú hodnotu konkrétneho jeleňa lesného hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. "Po páchateľovi tohto ohavného skutku pátrajú policajti z Partizánskeho," doplnili policajti.

Polícia v tejto súvislosti žiada verejnosť o pomoc pri pátraní. "Ak nám môžete poskytnúť informácie k zisteniu zatiaľ neznámeho páchateľa, kontaktujte nás na známom čísle 158 alebo prostredníctvom našej stránky na sociálnej sieti," vyzvali policajti. Zároveň upozornili občanov, že v prípade nálezu uhynutej poľovnej zveri je potrebné túto skutočnosť oznámiť príslušnému poľovníckemu združeniu, prípadne polícii. "Akékoľvek neoprávnené prisvojenie si celej zveri alebo len jej časti je možné považovať za protiprávne konanie v oblasti poľovníctva. V tomto konkrétnom prípade ide dokonca o trestný čin pytliactva," dodala polícia.