Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Podpaľači v Púchove: Na mušku si zobrali dve autá

Zhorené autá na Okružnej ulici v Púchove. Foto: Polícia

Na vozidlách vznikla škoda, ktorú predbežne vyčíslili na 46.000 eur.

Púchov 15. augusta (TASR/TERAZ.SK) - Polícia pátra po páchateľovi, ktorý úmyselne zapálil dve autá na Okružnej ulici v Púchove. O pomoc žiada i verejnosť. Informovala o tom v utorok trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti. Poslanec Tomáš Taraba pre Nový Čas uviedol, že autá patria jeho bratrancovi. Hovorí o jasnom politickom odkaze.

"Doposiaľ neznámy páchateľ úmyselne poškodil - zapálil dve zaparkované vozidlá Škoda 13. augusta od 00.51 h," uviedli policajti.

Na vozidlách Škoda Fabia a Škoda Kodiaq požiarom vznikla škoda, ktorú predbežne vyčíslili na 46.000 eur. Vyšetrovateľ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci.

Polícia po páchateľovi tohto skutku intenzívne pátra. "Ak ste si všimli pohyb podozrivých osôb či osoby v čase, keď došlo k požiaru, respektíve pred požiarom, kontaktujte nás na telefónnom čísle 158," vyzvali policajti verejnosť.



Poslanec Tomáš Taraba uviedol, že jeho bratranec Stanislav Taraba je tiež politicky činný, je podpredsedom v strane Život. Poslanec Taraba je presvedčený, že si to jeho rodina odniesla za neho. Keď išiel na kandidátku SNS, požiadal o pomoc práve Stanislava, ktorému teraz podpálili autá.