Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

OD ŽENY VYLÁKAL ÚDAJE Z PLATOBNEJ KARTY, polícia pátra po podvodníkovi

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podvodník zaslal poškodenej odkaz na stránku, prostredníctvom ktorej mala prijať finančné prostriedky za predaj tovaru. V tomto kroku si od ženy vyžiadali cenné údaje.

Partizánske 13. júla (TASR) - Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku. Od ženy z Partizánskeho vylákal neznámy páchateľ údaje z platobnej karty a pripravil ju o peniaze. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Na internetovej stránke uverejnila žena inzerát, na ktorý reagoval doposiaľ neznámy páchateľ. Prejavil záujem o kúpu ponúkaného tovaru s tým, že za tovar zaplatí cez prepravnú spoločnosť.

"Poškodenej zaslal odkaz na stránku, prostredníctvom ktorej mala prijať finančné prostriedky za predaj tovaru. Od ženy na stránke žiadali zadanie údajov svojej platobnej karty (číslo karty, dátum platnosti a CVV kód), čo poškodená vyplnila," uviedla Kuzmová.

Na základe takto poskytnutých údajov podľa nej neznámy páchateľ neoprávnene vykonal prevod finančných prostriedkov z účtu poškodenej.