Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

VIDEO: Polícia pátra po mužovi, ktorý sa vo vlaku uspokojoval

Na snímke hľadaný muž, ktorý sa v septembri uspokojoval vo vlaku na trase Duanjská Streda – Bratislava. Foto: TASR – Polícia

Exhibicionisti majú nutkavú potrebu odhaľovať sa na verejnosti, prípadne sa pred zrakmi okoloidúcich aj uspokojovať.

Trnava 20. októbra (TASR) – Ako prečin výtržníctva rieši železničná polícia prípad muža vo vlaku na trati medzi Dunajskou Stredou a Bratislavou, ktorý sa ešte v septembri tohto roka vo vozni pred cestujúcimi rukou uspokojoval. Nečakaný pohľad sa naskytol aj žene, ktorá si časť jeho výkonu natočila na mobil. Informovala o tom trnavská krajská policajná hovorkyňa Zlatica Antalová.

Polícia pátra po totožnosti muža a prosí verejnosť o pomoc. „Exhibicionisti majú nutkavú potrebu odhaľovať sa na verejnosti, prípadne sa pred zrakmi okoloidúcich aj uspokojovať. Vo väčšine prípadov nebývajú agresívni, no aj tak môžu spôsobiť ich obetiam, najmä mladším ženám a deťom, psychickú traumu. Preto takéto správanie neberieme na ľahkú váhu," uviedla hovorkyňa.

Ako dodala, polícia rieši každý prípad individuálne, podľa závažnosti a následkov ich konania. Tieto prípady môžu byť riešené ako priestupok proti verejnému poriadku. Pokiaľ je však správanie exhibicionistu agresívnejšie a obťažujúce, môže skončiť za mrežami až na tri roky.