Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Niekoľkým školám sa vyhrážali, polícia prijala bezpečnostné opatrenia

Na snímke budova gymnázia Alberta Einsteina 5. decembra 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Hrozbu formou výhražnej e-mailovej správy dostalo Gymnázium Alberta Einsteina v bratislavskej Petržalke, Gymnázium Ivana Horvátha v bratislavskom Ružinove a Gymnázium Antona Bernoláka v Senci.

Bratislava 5. decembra (TASR) - Polícia po e-mailovej hrozbe prijala pre školy bezpečnostné opatrenia, ktorých cieľom je chrániť životy a zdravie žiakov a personálu. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Prezídia policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Na prípade intenzívne pracujeme, viac informácií verejnosti poskytneme, keď to procesná situácia dovolí," povedala Bárdyová.

Hrozbu formou výhražnej e-mailovej správy dostalo Gymnázium Alberta Einsteina v bratislavskej Petržalke, Gymnázium Ivana Horvátha v bratislavskom Ružinove a Gymnázium Antona Bernoláka v Senci. Vedenie BSK je od rána v kontakte s vedením týchto stredných škôl, rovnako tak s ministerstvom vnútra i políciou. Napriek tomu, že hrozba sa týka "len" troch spomínaných škôl, odporúča BSK jednodňové dištančné vyučovanie všetkým svojim stredným školám.