Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

DVE NEHODY V JEDEN DEŇ: V Žiline zrazili dvoch chodcov

Snímka z miesta nehody v Žiline. Foto: Facebook/Polícia sr - Žilinský kraj

Pri nehode na Ulici 1. mája došlo z doposiaľ presne nezistených príčin k stretu chodca a trolejbusu.

Žilina 9. decembra (TASR) – Žilinskí policajti riešili v stredu (7. 12.) dve dopravné nehody chodcov na Ulici 1. mája a Obchodnej ulici. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Pri nehode na Ulici 1. mája došlo z doposiaľ presne nezistených príčin k stretu chodca a trolejbusu. "Chodec ostal zakliesnený pod vozidlom a utrpel presne nezistené zranenia, ktoré si vyžiadali ošetrenie a prevoz do nemocnice. U vodiča trolejbusu vykonali dychovú skúšku s negatívnym výsledkom. U chodca nariadili odber krvi," uviedli policajti.

Na Obchodnej ulici došlo z doposiaľ presne nezistených príčin k dopravnej nehode na priechode pre chodcov pri autobusovej zastávke. "Na tomto mieste došlo k stretu osobného motorového vozidla a chodkyne, ktorá prechádzala cez priechod pre chodcov. U vodiča a chodkyne vykonali dychovú skúšku s negatívnym výsledkom. Chodkyňa pri nehode utrpela zranenia a previezli ju na ošetrenie do nemocnice," dodali policajti.

"Žiadame všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na cestách," zdôraznili policajti.