Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

ZRÁŽKA VOZIDLA S KAMIÓNOM: Zranila sa posádka osobného auta

Snímka z miesta nehody. Foto: FB Polícia SR - Žilinský kraj

Polícia apeluje na vodičov, aby nepreceňovali svoje sily.

Čadca 12. júla (TASR) - Po zrážke osobného auta s kamiónom na ceste I/11A v čadčianskej mestskej časti Horelica previezli v stredu posádku osobného auta na ošetrenie. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

Doplnila, že 49-ročný vodič z Českej republiky viedol osobné auto v smere zo Žiliny do Čadce. "Z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismernej časti vozovky, kde došlo k zrážke s kamiónom, ktorý viedol 41-ročný vodič. Vodiči sa na mieste podrobili dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu s negatívnym výsledkom," uviedla.

Cestu 1/11A z dôvodu dokumentovania a odstraňovania následkov dopravnej nehody úplne uzavreli a premávku presmerovali na cestu I/11 B cez mestskú časť Čadca - Horelica. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania, dodala Kremeňová.

Polícia apeluje na vodičov, aby nepreceňovali svoje sily. "V prípade, ak cítite čo i len najmenší pocit únavy, radšej zastavte a na chvíľu si oddýchnite. V prípade pocitu prichádzajúceho mikrospánku čo najskôr zastavte, vystúpte, napite sa vody a prejdite sa na čerstvom vzduchu. Buďte zodpovední a pre pár 'stratených' minút neriskujte svoj život ani životy ostatných," zdôraznila krajská policajná hovorkyňa.