Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Polícia pohyb hľadaného tigra na východnej hranici nezaznamenala

Tiger na fotopasci, ktorý ušiel z ukrajinskej ZOO. Foto: FB Polícia SR

Deklaruje, že je v kontakte s ukrajinskou políciou a v prípade zistenia akýchkoľvek nových relevantných informácií si ich vzájomne vymenia.

Snina 6. septembra (TASR) - Pohyb hľadaného mláďaťa tigra, ktoré malo ujsť blízko slovensko-ukrajinských hraníc, na hranici s Ukrajinou polícia nezaznamenala. Pripomenula, že každý kúsok východnej hranice je prísne monitorovaný. Správa Národného parku Poloniny cez víkend na sociálnej sieti informovala, že tigra zaznamenali fotografie z fotopascí a jeho pohyb bol zaregistrovaný v katastroch obcí Brezovec, Klenová a Ulič.

"Keďže informácia o spozorovaní tigra bola prijatá z ukrajinskej strany, Policajný zbor SR bol požiadaný o súčinnosť iba v prípade, že výskyt zvieraťa bude zaznamenaný na území Slovenska, preto polícia miesto, odkiaľ malo zviera ujsť, či skutočne pochádza zo zoo alebo od súkromného chovateľa, ďalej nepreverovala," skonštatovala polícia na sociálnej sieti.

Deklaruje, že je v kontakte s ukrajinskou políciou a v prípade zistenia akýchkoľvek nových relevantných informácií si ich vzájomne vymenia. Oddelenia hraničnej kontroly, policajné hliadky, starostovia prihraničných obcí či zástupcovia poľovných združení boli podľa polície iba vyzvaní na zvýšenú opatrnosť a bezpečnosť, aby pri prípadnom výskyte zvieraťa vedeli adekvátne reagovať.

Cez víkend prijalo operačné stredisko Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície v Sobranciach informáciu od svojich ukrajinských kolegov, že v blízkosti východnej hranice bol spozorovaný tiger, avšak z ukrajinskej strany. Mláďa tigra malo ujsť z domáceho chovu jedného z obyvateľov na Zakarpatskej Ukrajine. Šelmu tam mali ešte na začiatku vojnového konfliktu previezť zo zoologickej záhrady z východnej časti Ukrajiny pre prebiehajúce boje.