Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Polícia Poliakom na D1 namerala prekročenie rýchlosti, jeden nafúkal

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Ďalšiemu Poliakovi policajti pri kontrole okrem prekročenia rýchlosti zistili v dychu aj 0,25 miligramu na liter alkoholu, čo je v prepočte 0,52 promile.

Trnava 15. novembra (TASR) - Diaľniční policajti z Trnavy chytili dvoch vodičov, ktorí na diaľnici D1 prekročili maximálnu povolenú rýchlosť o desiatky kilometrov. Jeden z nich jazdil rýchlosťou 191 kilometrov za hodinu, druhý išiel 141 kilometrov za hodinu a bol aj pod vplyvom alkoholu. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

Obaja muži boli poľskí štátni príslušníci. "Mercedes, ktorý šoféroval 53-ročný muž, prekročil povolenú rýchlosť o 81 kilometrov za hodinu, za čo polícia uložila vodičovi blokovú pokutu vo výške 800 eur, ktorú na mieste aj zaplatil," uviedla hovorkyňa.

Ďalšiemu Poliakovi policajti pri kontrole okrem prekročenia rýchlosti zistili v dychu aj 0,25 miligramu na liter alkoholu, čo je v prepočte 0,52 promile. "Mladík vo veku 21 rokov na aute Fiat Tipo tvrdil, že šoféroval so zostatkovým alkoholom, keďže večer predtým mal popíjať. Policajti mu ďalšiu jazdu zakázali a za priestupky v doprave mu uložili blokovú pokutu, na mieste ju nezaplatil," doplnila hovorkyňa.