Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Polícia pomáha so stravou a liekmi, situáciu v obci Kúty naďalej rieši

Na snímke stanové mestečko 2. novembra 2022 v Kútoch. Foto: TASR - Vladimír Miček

Polícia v súvislosti s množstvom osôb, ktoré sa zdržiavajú priamo v priestoroch železničnej stanice, úzko spolupracovala na vybudovaní dočasného stanového mestečka aj s Okresným úradom Senica.

Kúty 2. novembra (TASR) - Príslušníci poriadkovej, železničnej, kriminálnej, ale aj dopravnej polície sú neustále nasadení v službe a pomáhajú pri riešení migračnej krízy v obci Kúty v okrese Senica. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trnave Zlatica Antalová.

Policajti sú na mieste a okrem zabezpečovania verejného poriadku koordinujú aj základnú zdravotnú starostlivosť či zabezpečenie stravy a šatstva. "Ide o úzku spoluprácu so Slovenskou humanitnou radou a Vysokou školou zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety. Pomocnú ruku naďalej podávajú aj dobrovoľní hasiči či miestny farár," uviedla Antalová.

Ako doplnila, KR PZ v Trnave posilnilo ihneď od zavedenia hraničných kontrol s ČR výkon služby v prihraničných oblastiach, aby nedochádzalo k narušovaniu verejného poriadku. "Polícia neustále sleduje intenzitu a toky migračných vĺn. Na základe vytypovaných miest, v ktorých dochádza k zvýšenej koncentrácii osôb, sústreďujeme sily a prostriedky. V súčasnosti polícia venuje zvýšenú pozornosť Železničnej stanici Kúty, kde je situácia najzávažnejšia," informovala krajská policajná hovorkyňa.

Na snímke policajti na železničnej stanici 2. novembra 2022 v Kútoch.
Foto: TASR - Vladimír Miček


Polícia v súvislosti s množstvom osôb, ktoré sa zdržiavajú priamo v priestoroch železničnej stanice, úzko spolupracovala na vybudovaní dočasného stanového mestečka aj s Okresným úradom Senica. "O súčinnosť sme požiadali aj kolegov z hasičskej záchrannej služby, ktorí tieto stany zabezpečili a v spolupráci s dobrovoľnými hasičmi aj postavili. Policajti v súčasnosti neevidujú žiadne protiprávne konanie zo strany migrujúcich osôb," povedala Antalová.