Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V DOME PRI SENCI PESTOVAL MARIHUANU: Polícia odhalila drogový biznis

Ilustračné foto. Foto: TASR - KR PZ Banská Bystrica

K drogovej činnosti malo dochádzať najmä v Seneckom okrese v období uplynulých štyroch rokov.

Bratislava 7. júla (TASR) - Bratislavská krajská kriminálka ukončila drogový biznis dvoch mužov, ktorí drogy dovážali z Čiech a predávali ich v obci neďaleko Senca. Obom hrozí väzenie na 10 až 15 rokov. Policajti ich zadržali v rámci medzinárodnej spolupráce s Českou republikou. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Obvineniu z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi spolupáchateľstvom čelí 43-ročný Tomáš P. z okresu Senec a 42-ročný Michal K. z Bratislavy.

K drogovej činnosti malo dochádzať najmä v Seneckom okrese v období uplynulých štyroch rokov. Muži mali prechovávať a následne predávať marihuanu koncovým užívateľom za finančnú odplatu i za iné protihodnoty. "Obvinený Tomáš pestoval a prechovával marihuanu v rodinnom dome v obci Čelatice v Českej republike, odkiaľ sušený materiál rastlinného pôvodu prevážal do rodinného domu v obci Veľký Biel," priblížila polícia. V rámci pondelkovej (4. 7.) akcie vykonali policajti domovú prehliadku vo Veľkom Bieli.

Predbežnou expertízou sa zistilo, že zaistené množstvo látky zodpovedá takmer 10,1 kg sušeného materiálu rastlín rodu Cannabis v celkovej hodnote zhruba 26.479 eur. Polícia však predpokladá, že výsledná suma bude ešte vyššia.

Oboch mužov polícia po vznesení obvinenia umiestnila v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálky mal zároveň spracovať aj podnet k väzobnému stíhaniu jedného z obvinených.