Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Polícia pre obchodovanie s ľuďmi zadržala dve osoby

Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii obvinil Andreu G. (28) a Dávida G. (31) zo zločinu obchodovania s ľuďmi. Foto: FB Polícia Slovenskej republiky

Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii obvinil Andreu G. (28) a Dávida G. (31) zo zločinu obchodovania s ľuďmi.

Bratislava 21. februára (TASR) – Zo zločinu obchodovania s ľuďmi obvinil vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii 28-ročnú Andreu G. a 31-ročného Dávida G. Hrozí im trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Polícia SR o tom informovala na sociálnej sieti.

"Podľa našich zistení mala 28-ročná Košičanka ešte koncom roka 2018 využiť zlú sociálnu situáciu 23-ročnej ženy, ktorú stretla blízko železničnej stanice a ktorá nemala kde bývať. S prísľubom lepšieho života v podobe strechy nad hlavou, ubytovania a stravy ju zobrala k sebe s tým, že za toto všetko bude poskytovať sexuálne služby. Košičanka mala mladej žene 'dohadzovať' náhodných klientov a mesačne takýmto spôsobom zarobiť okolo 1000 eur," uviedla polícia.

Všetky peniaze podľa polície odovzdávala 23-ročná žena páchateľom a predpokladaná suma sa zatiaľ vyšplhala na 20.000 eur. Keď s tým všetkým chcela prestať, mali sa 23-ročnej žene vyhrážať, psychicky ju týrať a zakázať jej odísť. Po nejakom čase sa jej podarilo od nich utiecť, odcestovať do Humenného a so všetkým sa zveriť polícii.