Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Polícia preverila počas bezpečnostnej akcie vlaky,stanice a priecestia

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Cieľom akcie je zvýšenie bezpečnosti v železničnom dopravnom systéme v Európe.

Trnava 23. marca (TASR) - Železniční policajti sa aj tento rok zapojili do medzinárodnej policajnej akcie pod názvom Modrá 24, ktorú organizoval RAILPOL – Európska sieť železničných polícií. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Cieľom akcie je zvýšenie bezpečnosti v železničnom dopravnom systéme v Európe. "Policajná akcia bola zameraná najmä na predchádzanie krádežiam na osobách a krádežiam batožiny cestujúcich, pátranie po osobách a veciach a dodržiavanie predpisov súvisiacich s bezpečnosťou a plynulosťou železničnej dopravy a cestnej premávky na železničných priecestiach," uviedla Antalová.

Počas akcie, ktorá trvala 24 hodín, bolo sprevádzaných a skontrolovaných 36 vlakov. "Okrem toho bolo preverených 16 železničných staníc a skontrolovaných 29 osôb. Bolo zaznamenaných osem priestupkov v doprave v blízkosti železničných priecestí a dva priestupky chodcov, ktorí prechádzali cez koľaje v miestach, kde je to zakázané. Všetkých priestupcov sme riešili v blokovom konaní," informovala krajská policajná hovorkyňa.