Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

NAKA preveruje úplatkárstvo na STK v Krásnom Brode

Ilustračná snímka. Foto: TASR Milan Ivanič

Zadržané osoby, s ktorými zamestnávateľ dohodou ukončil pracovný pomer, polícia po výsluchu prepustila.

Krásny Brod 18. októbra (TASR) – Národná kriminálna agentúra (NAKA) preveruje úplatkárstvo na stanici technickej kontroly (STK) v obci Krásny Brod v okrese Medzilaborce. V prípade je dosiaľ obvinených 13 osôb, potvrdil pre TASR hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

"Skutok spočíva v tom, že technici technickej a emisnej kontroly (TaEK) najmenej od januára tohto roka v priestoroch Stanice TaEK v obci Krásny Brod v okrese Medzilaborce v súvislosti s vykonávaním TaEK mali prijať najmenej od 32 osôb finančné úplatky v rôznej výške za to, že na kontrolovaných motorových vozidlách vykonali TaEK a vydali potvrdenia o jej absolvovaní, a to aj napriek tomu, že vozidlá nespĺňali podmienky na premávku na pozemných komunikáciách," priblížil s tým, že v rámci trestnej veci kvalifikovanej ako pokračovací zločin prijímania úplatku a prečin podplácania NAKA zadržala a vypočula začiatkom októbra tri osoby.

"Ďalších 13 obvinených bolo predvolaných na výsluch," doplnil Slivka. Zadržané osoby, s ktorými zamestnávateľ dohodou ukončil pracovný pomer, polícia po výsluchu prepustila.