Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

NEZODPOVEDNÝ DÔCHODCA, zranil seba aj spolujazdkyňu

Trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví začala polícia v súvislosti so štvrtkovou (24. 9.) dopravnou nehodou, ku ktorej došlo na Šafárikovej triede v Košiciach. Foto: TASR – KR PZ v Košiciach

Pri dopravnej nehode sa zranili vodič a jeho 78-ročná spolujazdkyňa.

Košice 25. septembra (TASR) – Trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví začala polícia v súvislosti so štvrtkovou dopravnou nehodou, ku ktorej došlo na Šafárikovej triede v Košiciach. Ťažko sa pri nej zranili vodič aj jeho spolujazdkyňa. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice Jana Mésarová.

„Podľa doterajších zistení 87-ročný vodič viedol vozidlo zn. Kia po Šafárikovej triede v smere od Popradskej na Triedu SNP, pričom sa pravdepodobne plne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke,“ uviedla s tým, že s autom prešiel mimo cestu na trávnatú plochu, narazil do zvislého dopravného značenia, prešiel cez chodník a narazil do stromu.

Pri dopravnej nehode sa zranili vodič a jeho 78-ročná spolujazdkyňa. „Požitie alkoholu u vodiča dychová skúška vylúčila," dodala Mésarová.