Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Okolie Dunajskej Stredy je v POZORE: Tmavá dodávka tam lákala školákov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - KR PZ v Bratislave

Osoby z nej sa deťom prihovárali a snažili sa ich pod zámienkou odvozu domov dostať dnu. Deti sa zachovali správne, keď pomoc cudzích ľudí odmietli.

Dunajská Streda 1. februára (TASR) - Polícia v posledných dňoch zaznamenala v okrese Dunajská Streda prípady, keď neznáme osoby lákali deti do dodávky. V obci Horná Potôň bol zaznamenaný pohyb tmavej dodávky bez evidenčných čísiel. Osoby sa deťom prihovárali a snažili sa ich pod zámienkou odvozu domov dostať dnu. Deti sa zachovali správne, keď pomoc cudzích ľudí odmietli.

"Ďalší prípad nám avizovali v služobnom obvode Veľký Meder, 11-ročný školák uviedol rodičom, že ho mala pri presune zo školy na bicykli sledovať asi 500 metrov tmavá dodávka. Všetky získané informácie preverujú policajní kriminalisti po operatívnej línii," informovala vo štvrtok krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Policajti, ako uviedla, úzko spolupracujú s vedením školy v obci Horná Potôň, kde sa prijali po dohode s políciou viaceré preventívne opatrenia. Zároveň informovali aj školy v ostatných obvodoch okresu Dunajská Streda a v okrese Galanta.

Polícia v súvislosti s prípadmi apeluje na rodičov a blízkych, aby upozornili deti na uvedenú situáciu. Odporúčame, aby sa deti pohybovali pokiaľ možno vo väčších skupinách, menšie deti pod dozorom dospelého. Na ponuky od cudzích osôb aby nereagovali a pokiaľ možno aj deti ihneď kontaktovali políciu na bezplatnú linku 158.