Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Pri rannej akcii banskobystrická polícia odoberala vodičské preukazy

Snímka z rannej akcie polície v Banskobystrickom kraji, 30. apríla 2021. Foto: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Dopravní policajti z Veľkého Krtíša v týchto dňoch riešili napríklad aj dopravnú nehodu, pri ktorej 55-ročný vodič pri cúvaní narazil do dopravného zrkadla.

Banská Bystrica 30. apríla (TASR) – Dopravní policajti v Banskobystrickom samosprávnom kraji v piatok skoro ráno vyrazili na cesty a počas niekoľkých hodín sa zamerali na všetky druhy dopravy. Kontrolovali kamióny, osobné autá, ale aj dodávky a menšie nákladné autá. Dvaja šoféri, muž v Kremnici a žena v Krupine, ktorí sadli za volant pod vplyvom alkoholu, prišli o vodičské preukazy a čaká ich trest. Informovala o tom banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

„Vo viacerých prípadoch polícia odhalila prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti, zlý technický stav, ale i prekročenie stanovenej hmotnosti vozidiel a nedodržanie stanovenej organizácie pracovného času," dodali policajti s tým, že sa blíži víkend a vodiči ich znova stretnú na cestách.

Dopravní policajti z Veľkého Krtíša v týchto dňoch riešili napríklad aj dopravnú nehodu, pri ktorej 55-ročný vodič pri cúvaní narazil do dopravného zrkadla. Podrobili ho dychovej skúške, pri ktorej nafúkal až 2,67 promile. Na mieste ho zadržali a na vytriezvenie si počkal v policajnej cele, odkiaľ smeroval pred sudcu.