Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Chytili muža, ktorý v Žiline kradol trolejové medené železničné lano

Miesto činu. Foto: Polícia

Poverený príslušník Oddelenia železničnej polície Žilina obvinil 32-ročného muža z Ostravy pre prečin krádeže spáchaný formou spolupáchateľstva v štádiu pokusu.

Žilina 23. novembra (TASR) - Pri krádeži trolejového medeného železničného lana zadržali v Žiline policajti 32-ročného muža z Českej republiky. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Zuzana Šefčíková.

Doplnila, že muž mal s doposiaľ nestotožnenou osobou v pondelok (20. 11.) pretrhnúť kovovú sieť, rozbiť dvojitú sklenenú výplň a vniknúť do budovy Železníc Slovenskej republiky. "Tu odmotali časť trolejového medeného železničného lana, z ktorého nastrihali kusy rôznej dĺžky. Na úteku muža zadržala hliadka Obvodného oddelenia Žilina - východ v spolupráci s hliadkou Pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ v Žiline," uviedla.

Poverený príslušník Oddelenia železničnej polície Žilina obvinil 32-ročného muža z Ostravy pre prečin krádeže spáchaný formou spolupáchateľstva v štádiu pokusu a spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie. "Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania," dodala krajská policajná hovorkyňa.