Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Polícia rieši vyhrážky starostovi Ladomirovej

Na archívnej snímke je cintorín padlých ruských vojakov v prvej svetovej vojne v obci Ladomirová, okres Svidník. Foto: TASR Zdenko Dzurjanin

Generálny prokurátor Maroš Žilinka avizoval, že zásah do hrobových miest sa prešetrí.

Bratislava 16. septembra (TASR) - Polícia rieši vyhrážanie starostovi Ladomirovej v Prešovskom kraji, ktoré mu mali prísť po informácii o údajnom zničení cintorína ruských vojakov v obci. Prešovská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

"Okresné riaditeľstvo Policajného zboru vo Svidníku aktívne rieši situáciu ohľadom starostu obce Ladomirová, ktorému mali byť adresované vyhrážky voči jeho osobe, so starostom sme v aktívnom kontakte. Taktiež preverujeme údajné poškodenie hrobov vojakov padlých v I. svetovej vojne na cintoríne v Ladomirovej," uviedli policajti.

Polícia predtým upozornila na informácie o zničení cintorína vojakov Ruskej cárskej armády, ktoré šíri ruské veľvyslanectvo na Slovensku. Označila ich za hoax, tvrdenie ako nepravdivé odmietol aj starosta. Generálny prokurátor Maroš Žilinka avizoval, že zásah do hrobových miest sa prešetrí.