Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Polícia sa zaoberá vrakoviskom v bratislavskej Vrakuni

Policajti už začali trestné stíhanie vo veci prečinu neoprávneného nakladania s odpadmi. Foto: FB Polícia Slovenskej republiky

Na mieste bolo viac ako 40 vozidiel v nepojazdnom stave, ktoré boli čiastočne alebo úplne rozobraté, najmenej 350 litrov odpadového oleja z motorových vozidiel.

Bratislava 5. júna (TASR) - Polícia začala trestné stíhanie pre prečin neoprávneného nakladania s odpadmi na vrakovisku v bratislavskej Vrakuni. Označila ho za "nebezpečné". Informuje o tom na sociálnej sieti.

Ako polícia priblížila, páchateľ od roku 2017 do súčasnosti vo Vrakuni v Bratislave neoprávnene nakladal s odpadom. "Na základe príkazu prokurátora policajti na mieste vykonali prehliadku priestorov a pozemkov, ktorá preukázala prítomnosť veľkého množstva odpadu pochádzajúceho z motorových vozidiel," uviedla.

Na mieste bolo viac ako 40 vozidiel v nepojazdnom stave, ktoré boli čiastočne alebo úplne rozobraté, najmenej 350 litrov odpadového oleja z motorových vozidiel, 100 kusov výfukov, 600 kusov predných a zadných dverí, 1000 kusov nárazníkov, 60 kusov motorov a viac ako 5000 kusov použitých pneumatík. Ďalej policajti našli aj iné kovové a plastové časti z motorových vozidiel v tisícoch kusov a ďalší nešpecifikovaný odpad.

"V súčasnosti sa vykonáva znalecké dokazovanie k zisteniu skutočného rozsahu protiprávneho konania," uzavrela polícia.