Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

PODVODNÍK JU OBRAL O ÚSPORY: Seniorku oklamali cez telefón

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dosiaľ neznámym páchateľom hrozí za tento skutok trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Poprad 23. februára (TASR) - Okresný popradský vyšetrovateľ vedie trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu, kde poškodenou je 79-ročná seniorka z Popradu. V strachu o svojho syna prišla konaním páchateľov o 10.000 eur, informovala TASR hovorkyňa prešovského krajského policajného riaditeľstva Jana Ligdayová. Polícia v tejto súvislosti opakovane vyzýva seniorov na ostražitosť.

Poškodenú seniorku mal v pondelok (21. 2.) telefonicky kontaktovať neznámy muž s informáciou, že jej syn mal ako vodič prejsť na červenú a na priechode pre chodcov zraziť dieťa. Suma 10.000 eur mala slúžiť na to, aby jej syn neskončil na tri mesiace za mrežami. Keďže seniorka takúto hotovosť doma nemala, s volajúcim sa dohodli, že peniaze vyberie z banky a odovzdá ich advokátke, ktorá ju bude pred bankou čakať. Poškodená zistila, že bola vovedená do omylu až po návrate domov, keď jej napadlo overiť si uvádzané skutočnosti u syna.

Dosiaľ neznámym páchateľom hrozí za tento skutok trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

"Polícia opakovane apeluje zvlášť na starších občanov, aby skôr ako komukoľvek v obdobných prípadoch odovzdajú peniaze alebo pokračujú v komunikácii o vyplatení nejakých peňazí, si informácie overili najskôr u svojich blízkych," uzavrela hovorkyňa.