Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Košickom kraji prebehol Silvester pokojne

Na snímke kvôli pandemickým opatreniam prázdna Hlavná ulica v Košiciach, kde sa konali oslavy Nového roka s ohňostrojom 31. decembra 2021. Počas silvestrovskej noci tu hliadkovala štátna aj mestská polícia. Foto: TASR Milan Kapusta

Evidujeme iba prípady používania petárd, ktoré rušili okolobývajúcich či nezhody medzi bývajúcimi pod vplyvom alkoholu, uviedla krajská policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová.

Košice 1. januára (TASR) – Silvestrovská noc bola v Košickom kraji pokojná. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová s tým, že počas večera ani noci nezaznamenali žiadne mimoriadne udalosti ani vážne dopravné nehody.

„Evidujeme iba prípady používania petárd, ktoré rušili okolobývajúcich či nezhody medzi bývajúcimi pod vplyvom alkoholu,“ uviedla.



Krátko po 21.00 h však zamestnal všetky záchranné zložky 33-ročný Košičan. Ten počas jazdy v smere na sídlisko Ťahanovce pri odbočke z Prešovskej cesty narazil do betónového zvodidla a prevrátil sa autom na strechu.

„Počas dokumentovania dopravnej nehody ho policajti podrobili dychovej skúške, ktorej výsledok preukázal prítomnosť alkoholu v jeho dychu v množstve 1,22 miligramu alkoholu na liter vydychovaného vzduchu, čo je v prepočte 2,54 promile,“ upozornila hovorkyňa. Vodič tak strávil silvestrovskú noc v cele policajného zaistenia. Zároveň ho obvinili z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.