Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

MYSLEL SI, ŽE MU ZABLOKOVALI ÚČET: Sninčan prišiel o 3900 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

V polovici novembra muž dostal SMS s textom, že jeho účet je zablokovaný a rovnako internetovým linkom.

Humenné 22. decembra (TASR) - Trestné stíhanie vo veci trestného činu neoprávnené vyrobenie a používanie platobného prostriedku spáchaného v súbehu s trestným činom podvodu vedie polícia v Humennom v súvislosti s podvodom na 26-ročnom Sninčanovi. TASR o tom vo štvrtok informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Ako uviedla, v polovici novembra muž dostal SMS s textom, že jeho účet je zablokovaný a rovnako internetovým linkom. "V presvedčení, že ide o správu z jeho banky na link reagoval a na zobrazenej stránke zadal všetky prihlasovacie údaje a heslá k jeho účtu i k platobnej karte," uviedla Ligdayová.

Nasledujúci deň Sninčan telefonicky kontaktoval svoju banku, kde sa dozvedel, že jeho účet je úplne v poriadku, ale že boli z neho zrealizované platby v celkovej výške 3900 eur.

"Ide o ďalší prípad, kedy páchateľ využil dôverčivosť poškodeného. Je potrebné si takéto informácie ohľadom bankových účtov preveriť v banke skôr, ako poskytneme údaje k účtu," dodala krajská policajná hovorkyňa.