Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Súd rozhoduje o väzbe v prípade incidentu v Piešťanoch

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Polícia sa intenzívne zaoberá aj osobami, ktoré sa v súvislosti s incidentom na sociálnych sieťach vyhrážajú policajtom alebo vyzývajú ostatných na rôzne násilnosti.

Piešťany 7. novembra (TASR) - Polícia v prípade štvrtkového (4. 11.) incidentu v supermarkete v Piešťanoch podala podnet na väzobné stíhanie troch obvinených mužov, ktorí boli aktérmi potýčky s políciou. Prokuratúra sa v dvoch prípadoch s návrhom stotožnila. V nedeľu popoludní policajti eskortovali dvoch mužov na piešťanský súd, kde sa rozhoduje o ich väzbe. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

Tretieho z obvinených polícia stíha na slobode. "V prípade dokázania viny im môže hroziť trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," doplnila Antalová.

Polícia sa intenzívne zaoberá aj osobami, ktoré sa v súvislosti s incidentom na sociálnych sieťach vyhrážajú policajtom alebo vyzývajú ostatných na rôzne násilnosti. "Vo veci vedieme vyšetrovanie pre trestné činy útoku na verejného činiteľa a podnecovania. Za vyhrážanie sa verejnému činiteľovi hrozí páchateľovi v zmysle zákona strata slobody až na tri roky. V prípade podnecovania na trestný čin si páchateľ môže odsedieť až dva roky," doplnila hovorkyňa.