Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Bratislavskom kraji v noci zasahovali pri troch požiaroch

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V utorok v noci horelo aj v jednom z bytov na Kríkovej ulici vo Vrakuni.

Bratislava 6. októbra (TASR) – Uplynulá noc bola v Bratislavskom kraji rušná, horelo na troch miestach. Policajti boli vyslaní k požiaru chemickej skládky v lokalite Biely vŕšok, k požiaru jedného z bytov na Kríkovej ulici v Bratislave a požiaru vozidla na Trnkovej ulici v okrese Senec. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková.

V prípade večerného požiaru chemickej skládky sa mal podľa doterajších informácií svojvoľne vznietiť mix odpadu, pričom bolo v daný deň privezené na skládku väčšie množstvo odpadu. Presnú príčinu vzniku požiaru sa na mieste nepodarilo určiť. Zhoršenie čistoty ovzdušia v okolí požiaru namerané nebolo. Prípadom sa už zaoberá polícia v Modre.

V utorok v noci horelo aj v jednom z bytov na Kríkovej ulici vo Vrakuni. Z bytového domu bolo evakuovaných približne 50 ľudí, požiar si nevyžiadal zranených.

„Na miesto požiaru sa dostavil aj majiteľ, ktorý uviedol, že uvedený byt je už takmer rok neobývaný. Podľa vyjadrenia zisťovateľa príčin požiarov bolo príčinou požiaru cudzie zavinenie spôsobené nedbanlivostným konaním, pravdepodobne, z neuhasenej cigarety," priblížila Martiniaková. Výška škody bola vyčíslená na 10.000 eur. Polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia.

Zasahovať museli aj seneckí policajti, ktorí boli v noci privolaní k požiaru auta pred jedným z rodinných domov na Trnkovej ulici. Zistovateľ príčin požiaru potvrdil cudzie zavinenie, po neznámom páchateľovi polícia pátra. Majiteľovi auta vznikla škoda vo výške 15.000 eur.