Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Polícia urobila razantnú kontrolu na cestách Banskobystrického kraja

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Pondelňajšia rozsiahla dopravná akcia v kraji sa začínala v skorých ranných hodinách a okrem policajtov dopravnej a cudzineckej polície sa na nej zúčastnili i príslušníci Finančnej správy SR.

Banská Bystrica 10. augusta (TASR) - Banskobystrická polícia vykonala v pondelok razantnú akciu na cestách Banskobystrického kraja. Dôvodom je rastúci počet nehôd, aj tragických, pod vplyvom alkoholu. Informovali o tom policajti na sociálnej sieti.

"Dnes sme v kontrolovanom úseku podrobili dychovej skúške takmer každého vodiča. Možno to niektorých časovo zdržalo, ale, bohužiaľ, nemôžeme ignorovať dennodenné prípady, keď vodiči šoférujú opití. Už vôbec nie skutočnosť, že aj za mnohými tragédiami na cestách bol práve alkohol za volantom. Od začiatku tohto roka sme zaznamenali až 761 prípadov, keď vodiči viedli svoje motorové vozidlá pod vplyvom alkoholu, ale aj iných návykových látok. Až 508 vodičov nafúkalo nad jedno promile alkoholu, čím sa dopustili trestného činu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. U 253 vodičov nameraná hodnota síce nepredstavovala viac ako promile, ale trestu za jazdu pod vplyvom alkoholu sa nevyhli," konštatovali policajti na Facebooku.

Pondelňajšia rozsiahla dopravná akcia v kraji sa začínala v skorých ranných hodinách a okrem policajtov dopravnej a cudzineckej polície sa na nej zúčastnili i príslušníci Finančnej správy SR. Spoločne kontrolovali najmä vodičov nákladných vozidiel. Okrem bežnej kontroly sa zamerali najmä na požívanie alkoholických nápojov, kontrolu prepravovaného nákladu, ako aj hmotnosti či rozmerov nákladných vozidiel. Kontrole sa nevyhli ani vodiči osobných motorových vozidiel, motorkári či vodiči autobusov.

"Opäť sa našli vodiči, ktorí neváhali a sadli si za volant pod vplyvom alkoholu," dodali policajti.