Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V balíku vypustenom z lietajúceho objektu nad Orechovou boli cigarety

Na snímke zaistený balík s obsahom cigariet bez ochrannej známky, ktorý zadržali policajti Mobilnej zásahovej jednotky Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance 3. augusta 2021. Foto: Facebook Polícia Slovenskej republiky

Polícia zaistila takmer 10.000 kusov cigariet bez ochrannej známky.

Orechová 5. augusta (TASR) - Policajti Mobilnej zásahovej jednotky Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance zadržali v utorok (3. 8.) krátko pred polnocou v obci Orechová v okrese Sobrance dvoch miestnych obyvateľov, ktorí manipulovali s balíkom s obsahom takmer 10.000 cigariet bez ochrannej známky. Ako TASR informovala hovorkyňa RHCP Sobrance Agnesa Kopernická, zásahu predchádzalo zaznamenanie zvuku neznámeho lietajúceho objektu v smere z Ukrajiny ponad obec Krčava a ďalej do slovenského vnútrozemia.

"V balíku sa nachádzalo 9920 kusov cigariet značky Jin Ling bez ochrannej známky na označenie tovaru. Únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov bol príslušníkmi colného úradu vyčíslený na sumu 1652,04 eura," priblížila.

Pre podozrenie z porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru prevzal prípad a obe zadržané osoby na ďalšiu realizáciu poverený pracovník Kriminálneho úradu Finančnej správy z pracoviska Michalovce.