Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Polícia v Bratislave rieši dva prípady podvodov na senioroch

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Prvý prípad stal v pondelok (23. 10.) na Sibírskej ulici, kde sa neznámy muž pred 85-ročnou seniorkou vydával za plynára.

Bratislava 24. októbra (TASR) - Bratislavská polícia rieši ďalšie dva prípady, pri ktorých podvodníci prostredníctvom falošnej zámienky okradli seniorov o tisíce eur. Policajti o tom informujú na sociálnej sieti.

Prvý prípad stal v pondelok (23. 10.) na Sibírskej ulici, kde sa neznámy muž pred 85-ročnou seniorkou vydával za plynára. Vpustila ho do bytu a po "kontrole stavu na merači" jej oznámil, že má preplatok 40 eur, avšak má pri sebe iba 100-eurovú bankovku, a preto potrebuje, aby mu vydala peniaze. Keď poškodená priniesla pokladničku s úsporami podvodník jej ju odcudzil a ušiel. "Neznámy páchateľ týmto konaním spôsobil seniorke škodu vo výške 10.000 eur," priblížila polícia s tým, že vo veci začala trestné stíhanie pre krádež.

V druhom prípade podvodník vydávajúci sa za policajta okradol 62-ročnú ženu o 18.500 eur. Muž ju mal podľa polície informovať, že jej dcéra mala dopravnú nehodu, pri ktorej došlo k ťažkému zraneniu dieťaťa. Navrhol jej zaplatenie kaucie rodine dieťaťa vo výške 9500 eur. Následne oznámil, že dieťa operáciu neprežilo, a preto je potrebné uhradiť ďalších 9000 eur.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje, aby ľudia do svojich domov, bytov či spoločných bytových priestorov nevpúšťali cudzie osoby. "Ak vás niekto žiada o umožnenie vstupu do spoločných priestorov, dostatočne si overte vierohodnosť jeho dôvodov na vstup," dodala.