Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Bratislave sa zrazila električka s autom, tvoria sa kolóny

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Policajti na mieste premávku usmerňujú.

Bratislava 19. januára (TASR) - V Bratislave na Botanickej ulici sa krátko pred 7.00 h zrazila električka s osobným vozidlom. Bratislavskí dopravní policajti aktuálne dokumentujú okolnosti dopravnej nehody. V dôsledku zrážky bola zranená jedna osoba. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Priblížil, že na mieste dochádza k tvorbe kolón a komplikácií v cestnej premávke. Policajti na mieste premávku usmerňujú. "Vodičov v tejto súvislosti žiadame, aby zvolili na prejazd, ak je to možné, alternatívnu trasu, riadili sa pokynmi polície a zvýšili svoju pozornosť," vyzval Szeiff.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) pre TASR priblížil, že v dôsledku dopravnej nehody bola obojsmerne prerušená premávka električiek na Botanickej ulici. "Električkové linky 4 a 9 počas výluky premávali po tunel v smere z centra do Karlovej Vsi. DPB preto zabezpečil náhradnú linku X4," spresnil hovorca podniku Martin Chlebovec.

Pre dopravnú špičku vypravili dokopy 17 záložných vozidiel. "Teda autobusov od zastávky Malá Scéna po zastávku Kútiky, električiek od obratiska Kútiky po zastávku Pri kríži," vysvetlil. Premávku sa podarilo obnoviť tesne pred 9.00 h, príčina nehody je v štádiu vyšetrovania. "Odhadovaná škoda na vozidle MHD predstavuje zhruba 10.000 eur," ozrejmil Chlebovec. Vodičke električky bola podľa neho priamo na mieste poskytnutá psychologická pomoc.