Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Polícia zadržala mladíka pre predaj drog, našli u neho aj metamfetamín

Na snímke látka kryštalickej konzistencie, ktorú zadržali policajti u 24-ročného Tomáša D., 14. januára 2022. Foto: Facebook Polícia SR - Bratislavský kraj

Doplnila, že obvinený sa v súčasnosti nachádza vo väzbe a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Bratislava 17. januára (TASR) - Bratislavská polícia zadržala v piatok (14. 1.) napoludnie v jednej z herní dílera drog, ktorý predával a prechovával pervitín na viacerých miestach v mestskej časti Petržalka. Dvadsaťštyriročného Tomáša D. z Bratislavy polícia obvinila z trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková s tým, že začaté bolo aj trestné stíhanie.

"Policajti muža zadržali v jednej z herní a následne eskortovali na príslušné policajné oddelenie, kde u muža vykonali prehliadku," priblížila hovorkyňa. Pri prehliadke podľa jej slov policajti zistili, že muž u seba prechováva neznámu látku ružovo-hnedej kryštalickej konzistencie, ktorú po následnom poučení a výzve policajtom dobrovoľne odovzdal. Expertíznym skúmaním sa zistilo, že ide metamfetamín.

Zaistené množstvo látky podľa slov Šimkovej zodpovedalo až 700 bežným jednorazovým dávkam drogy. Doplnila, že obvinený sa v súčasnosti nachádza vo väzbe a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.