Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

CHYTILI PODPAĽAČA ÁUT: Požiar zničil niekoľko vozidiel

Snímka polície. Foto: FB Polícia SR - Trnavský kraj

Na Kukučínovej ulici v prvý januárový piatok (5. 1.) zničil požiar prednú časť Audi A6a a vedľajší Opel Insignia obhorel v zadnej časti.

Dunajská Streda 18. januára (TASR) - Trest odňatia slobody na tri až osem rokov hrozí 21-ročnému mužovi, ktorý začiatkom roka v Dunajskej strede úmyselne podpáli dve autá a požiar následne poškodil ďalších päť. Na založenie požiaru použil horľavinou napustený kus látky, ktorý zapálil na aute. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Na Kukučínovej ulici v prvý januárový piatok (5. 1.) zničil požiar prednú časť Audi A6a a vedľajší Opel Insignia obhorel v zadnej časti. Na druhý deň na Ulici Ružový háj hasili hasiči ďalších päť vozidiel, celková škoda presiahla 20.000 eur.

"Polícia na objasnení prípadu intenzívne pracovala. Aj na základe kamerových záznamov a operatívnych informácií policajti zistili, že požiar založil mladý muž z okresu Levice. Ten sa pri výsluchu k obom skutkom aj priznal," uviedla. Vyšetrovateľ z Dunajskej Stredy obvinil mladíka zo zločinu poškodzovania cudzej veci závažnejším spôsobom konania a zároveň predložil návrh, aby bol obvinený stíhaný za spáchané skutky väzobne.