Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

U muža v Dunajskej Strede našli 200 dávok pervitínu

Snímka z miesta v Dunajskej Strede, na ktorom polícia vykonala domovú prehliadku drogového dílera. Foto: FB/Polícia SR - Trnavský kraj

V prípade dokázania viny mu môže hroziť strata slobody na desať až 15 rokov.

Dunajská Streda 13. októbra (TASR) – Pri domovej prehliadke 44-ročného muža v Dunajskej Strede našla polícia viac ako 200 dávok pervitínu. Drogy mal na základe policajného sledovania už dlhšiu dobu kupovať a následne ich aj ďalej predávať. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

„Kriminalisti u neho vykonali domovú prehliadku, pri ktorej zaistili plastové vrecko a zatavené striekačky s neznámou kryštalickou látkou, mobilné telefóny a ďalšie predmety súvisiace s drogovou trestnou činnosťou. Zaistené stopy zaslali na znalecké skúmanie do Bratislavy. Podľa predbežných výsledkov expertízy, doma schovával najmenej 230 dávok pervitínu," uviedla.

Vyšetrovateľ muža obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Zároveň podal návrh na jeho väzobné stíhanie, s čím sa príslušný sudca stotožnil. V prípade dokázania viny mu môže hroziť strata slobody na desať až 15 rokov.