Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Polícia v Handlovej začala s preventívnou kontrolou držiteľov psov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Palkovič

Príslušníci Mestskej polície Handlová najmä kontrolujú, či majiteľ prihlásil psa do evidencie mesta a či má pes čip, čo je od roka 2018 zákonná povinnosť, uviedla hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Handlová 24. mája (TASR) - Handlovskí mestskí policajti začali v týchto dňoch s preventívnou kontrolou dodržiavania povinností držiteľov psov na vybranom území mesta. Majiteľom môžu za priestupky uložiť pokutu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

"Príslušníci Mestskej polície (MsP) Handlová najmä kontrolujú, či majiteľ prihlásil psa do evidencie mesta a či má pes čip, čo je od roka 2018 zákonná povinnosť. S kontrolami začali u nájomníkov bytov vo vlastníctve mesta," uviedla Paulínyová.

Ešte vlani podľa nej policajti kontrolovali majiteľov psov na Hornom Konci a v mestských častiach Morovno a Nová Lehota. "Keďže kontroly sa ukázali ako opodstatnené, MsP v nich pokračuje," podotkla.

Počas kontrol sa policajti zamerajú aj na dodržiavanie povinností držiteľa psa pri venčení, a to bezprostredného odstránenia výkalu po psovi, ktorým znečistil verejné priestranstvo.

"Sankcie za nesplnenie povinností MsP ukladá až po vykonaní opätovnej kontroly, keď zistí, či došlo k náprave zo strany držiteľa," dodala Paulínyová.